Kookreeks: Op het land

10/10/2018 - 24/10/2018 19:00

€ 45

10, 17 en 24 oktober, 19u

In drie workshops bekijken we de meest geconsumeerde vleessoorten (rund, varken en gevogelte). We vergelijken de gezondheidsvoor- en nadelen van diverse vleessoorten en bekijken ook de anatomie van het dier.

Met rundsvlees zijn de mogelijkheden onuitputtelijk. In tegenstelling tot varkensvlees kan rundsvlees rauw worden gegeten (carpaccio en tartaar), maar er zijn natuurlijk ook de stukken die een lange gaartijd hebben (stoofvlees).

Varkensvlees is heel veelzijdig en dat zal u merken in deze workshop. Het is zeer courant in veel internationale keukens van China tot Spanje. Je kan het makkelijk verwerken in hapjes, maar tevens ook als grootvlees. Daarnaast is natuurlijk ook nog de keure aan charcuterie.

Kip is uiteraard het meest gegeten gevogelte. We vergelijken verschillende soorten en gaan daarnaast ook aan de slag met ander gevogelte als parelhoen en eend. Gevogelte heeft meestal magerder vlees en vraagt dan ook vaker om bereidingen die het wat smeuiiger maken. Ontdek de veelzijdigheid van kip en co in deze workshop.

Schrijf je in voor deze workshopLeave a reply

Newsletter

Interesse