Grillen zonder grillen!

01/06/2018

Vegetariërs aan de barbecue: wat serveer je die?  Gisteren was alvast de zesde editie van onze vegetarische barbecueworkshop met tal van originele ideetjes!  We geven jullie graag dit receptje mee:

Geroosterde wortelen met ahornsiroop en sesamzaad

1 bussel wortelen

3 el vers geperst sinaasappelsap

2 t look

2 el geraspte gember

verse koriander

3 el geroosterde sesamzaadjes

1 dl ahornsiroop

2 kl sojasaus

1 el witte wijnazijn

2 el suiker

30 g boter

olijfolie en zout

  • Snipper de look fijn. Fruit glazig in de boter. Voeg ahornsiroop, de suiker, het sap, de azijn, soajsaus en gember toe en laat 10 min pruttelen.

  • Boen de wortelen schoon. Wrijf ze in met olijfolie en grill ze op de barbecue. (30 min ongeveer)

  • Bestrijk ze met het ahornglazuur en bak nog 10 minuten.

  • Werk af met zout, sesam en koriander.

Leave a reply

Newsletter

Interesse