Indian summer

17/09/2018

Ondanks de heerlijke nazomertemperaturen wordt het op ons bord stilaan herfst.  In september en oktober zijn er fantastische pruimen, appelen en peren te verkrijgen.  Om je alvast te doen watertanden, geven we je graag twee recepten mee voor originele desserten:

Pruimen-honingcompote

basilicum

1 kg pruimen

200 g rietsuiker

100 g oud broodkruim

olie

25 g honing

oranjebloesemwater

2 dl room opgeklopt

  • Leg de basilicumblaadjes en -steeltjes in een ovenschaal en vermeng met de suiker. Leg er de volledige puimen in een enkele laag bovenop. Bak 30 minuten op 200°C. De suiker en het sap van de pruimen moeten versmolten zijn.

  • Laat afkoelen.

  • Snij het brood in plakken en leg op een ovenschaal. Besprenkel met olie. Smeer elk sneetje met honing in en besprenkel met oranjebloesem. Bak goudbruin in de oven. Verkruimel het brood.

  • Verwijder de pitten uit de pruimen. Doe een laagje pruimen in een glas, daarna room. Zet in de koelkast.

  • Serveer met de broodcrunch voor het opdienen.

Peer- en chocoladecake

125 g zachte boter

175 g rietsuiker

4 eieren

250 g zelfrijzende bloem

50 g cacaopoeder

50 g fondantchocolade

2 verse peren

150 ml melk

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de bodem en zijkanten van een bakblik in met boter.
  • Klop de boter met de suiker luchtig
  • Roer de eieren er langzaam onder en voeg er telkens een beetje bloem bij.

    Roer de cacao, gehakte chocolade en stukjes peer onder het beslag.

  • Giet het deeg in de cakevorm en bak 30 minuten.

 

Leave a reply

Newsletter

Interesse