Over Qarfa

Qarfa is het Arabisch woord voor kaneel. Kaneel is een van ’s werelds oudst bekende specerijen, met bronnen die teruggaan tot het jaar 2800 v.C. in China. Kaneel werd destijds dusdanig gewaardeerd dat het, zowel in China als elders, ook werd gebruikt als betaalmiddel. Een bekende anekdote betreft het extravagante gebruik van kaneel door keizer Nero en het daaropvolgende publieke protest: in de brandstapel voor zijn overleden vrouw joeg hij er een jaarvoorraad kaneel doorheen. Een gul gebaar van rouw, dat extra vreemd was omdat hij nota bene zelf de dood van zijn vrouw had bevolen.

Niet alleen is het een van de oudst bekende soorten specerijen, het is waarschijnlijk wereldwijd ook een van de meest gebruikte. Wat zouden deze gerechten zijn zonder een snuifje kaneel? Mexicaanse kalkoen met rode mole, oma’s appeltaart, een geurende Indische curry, een tajine met groenten of kip,…

Er zijn twee hoofdsoorten kaneel: ‘echte kaneel’, afkomstig van Sri Lanka, en Cassia of ‘Chinese kaneel’. Beide zijn afkomstig van een groenblijvende boom die verwant is aan de laurierfamilie. Bij het oogsten van kaneel wordt de buitenste bast van de boom verwijderd en wordt de binnenste bast gewonnen en gedroogd.

De typische Qarfa-ingrediënten zijn:

wereldse invloeden

Onze keuken kent invloeden uit alle contreien. Vooral het gebruik van specerijen zorgt voor dat exotische smaakje. Qarfa is dan ook het Arabische woord voor kaneel, maar we spelen eveneens leentjebuur bij de Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Aziatische keuken!

streekproducten

We houden ook van onze eigen streek. Van heerlijke streekbiertjes tot eigenzinnige gerechten met typisch Belgische ingrediënten zoals aardbeien, asperges en witloof: u kan ze allemaal ontdekken bij ons!

veggie, biologisch, ecologisch, Fair Trade

Wij denken ook graag aan het milieu en onze medemens. Fair Trade is hip. Veggie wordt sexy bij ons en biedt een heel nieuw scala aan smaken. Seizoensproducten zijn een must. Biologisch en ecologisch is de trend die ons de nodige kwaliteit biedt. Logisch toch!

Newsletter

Interesse