Pompoen

19/10/2018

Het pompoenseizoen is aangebroken!  Het is en blijft een heerlijke groente, maar uiteraard ben je na 5 keer die pompoensoep ook wel beu.  We geven je graag wat inspiratie uit de Marokkaanse keuken: een tajine met veel groenten, dadels en vijgen…

Tajine van dadels, vijgen en kaneel

6 wortels
3 rode puntpaprika’s 450 g bataten
450 g butternutpompoen 350 g aardpeer
1 rode ui
18 ontpitte dadels
18 gedroogde vijgen boter
1 tl witte peper
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
1⁄2 tl kurkuma
snuf saffraan
1 tl honing
5 dl warm water
zout
90 g amandelen
2 el sesamzaadjes

  • Schil de groenten en snij in grove stukken.
  • Leg ze in lagen op de bodem van de tajine met de dadels en vijgen bovenop. Leg bovenop klontjes boter.
  •  Meng de specerijen en de honing en roer onder het warme water.  Overgiet de groenten met deze mix.
  • Zet het deksel op de tajine en laat langzaam garen.
  • Rooster de amandelen en sesamzaadjes goudbruin. Garneer het gerecht met de noten.

Leave a reply

Newsletter

Interesse