Sunday Roast

04/11/2018

In Groot-Brittannië is zondag een echte familiedag en dan komt de klassieke Sunday Roast op tafel.  De populaire term food sharing is zeker van toepassing op deze heerlijke maaltijd die met de hele familie wordt gedeeld.  Uiteraard komt er gebraad op tafel, van varken, rund of kalkoen, en daarbij komen heel wat even klassieke bijgerechten als een yorkshire pudding, roasted of mastend potatoes, erwtjes, raapjes…  Het is vergelijkbaar met een kerstmaaltijd, maar dan wat minder uitgebreid.

Het ontstaan van deze maaltijd ligt bij de protestanten die vaak vastten op zaterdag, om dan op zondag na de kerkdienst het vasten te verbreken met een uitgebreide maaltijd.  Op zondag mag alles gegeten worden: vlees, zuivel,… en dus werd het steevast een zeer copieuze maaltijd.  Het gebraad wordt in de oven gestoken , eventueel samen met de groenten, voor men naar de kerk ging en tegen de tijd dat men terug kwam was de maaltijd klaar.

Het is zo populair dat dit het tweede was wat mensen het leukste vinden aan de UK bij een grootschalige enquête.

Tip: schuif aan voor onze eerste Sunday Roast op zondag 11 november!  Wij zorgen tevens voor een veggie gebraad.

Leave a reply

Newsletter

Interesse