Vijgen na Pasen

05/04/2018

Vroeger waren vijgen enkel gedroogd te verkrijgen, afkomstig uit het Turkse Rijk.  Tijdens de vastenperiode was het toegestaan om gedroogd fruit te eten en waren de gedroogde vijgen dus zeker een verwennerij.  Eens Pasen had iedereen natuurlijk wel genoeg van de vijgen en daarom dus betekent de uitspraak ‘vijgen na Pasen’ iets wat te laat komt…

Wij verwennen jullie deze week graag met ons eigen ‘vijgen na Pasen’ dessertje: vijgen-dadel-pecantaart!

Ingrediënten

kruimel- of bladerdeeg

vulling:
5 vijgen, 5 dadels
75 g kandijsuiker
4 eieren
3 el ahornsiroop
75 g pecannoten
– Mix alles voor de vulling, behalve de noten, in de keukenrobot.  Smeer dit over de bodem van je deeg.
– Verdeel de noten over het beslag.
– Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven (180°C).
PS Geen zin om zelf te bakken?  Geniet van deze taart van 9 tot 12 april tijdens de lunch!

Leave a reply

Newsletter

Interesse