Vlees?!

11/10/2018

We stellen ons steeds meer vragen bij onze vleesconsumptie: is het wel gezond?  Is het wel duurzaam?

In een reeks workshops rond vlees bekijken we meer in detail hoe we betere keuzes kunnen maken, gezonder en duurzamer.  In het klassieke recept voor vitello tonnato vervingen we de tonijn door makreel.  We gaven het een Tunesisch tintje door te combineren met granaatappelpitjes en een bric met geitenkaas.

Vitello, geïnspireerd door Tunesische smaken

400 gr kalfsfilet

20 honingtomaatjes

100 gr granaatappelpitten

100 gr geitenkaas

4 brickblaadjes

1 makreelfilet

1 klein potje Griekse yoghurt

blaadjes waterkers (voor versiering)

limoensap

olijfolie

peper en zout

eigeel

Gaar het kalfsvlees in de oven voor 30 minuten aan 180° C tot hij rosé is en snijd daarna in fijne plakjes.

Snijd de honingtomaatjes in twee en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Gril ze daarna op de platte zijde.

Snijd de brickblaadjes in twee, leg er een stukje geitenkaas in, plak ze toe met een beetje eigeel en rol ze op. Bak ze daarna met olijfolie in de oven voor 10 à 12 minuten op 180° C tot ze bruin zijn.

Mix de makreel in de blender met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

Leg het kalfsvlees op het bord, plaats de makreel in toefjes op het bord, versier met de tomaatjes, granaatappelpitjes en waterkers en schik de brickkoekjes op het bord. Besprenkel met wat olijfolie en peper van de molen.

 

Leave a reply

Newsletter

Interesse